Bridgeclub BZR
Wijchen
Over Bridge

Home BZR
Nieuws
Over BZR
Contact
Invallers
Uitslagen Bridge info/divers
Bridgecursus Speelrooster


Bridge Weetjes
ScoretabelSysteemkaart
Spelregels
WedstrijdreglementKoffertjes lenen
Verhuur Materialen
Wat is bridge?


Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Bij bridge speel je samen met je partner, die tegenover je zit, tegen twee tegenstanders. Op elk spel probeer je met je partner zoveel mogelijk slagen te maken. Dit doe je door te anticiperen op de ontwikkelingen tijdens het spel. Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is, want iedereen kan bridge leren. In competitieverband worden er meestal 24 spellen per zitting gespeeld over 6 ronden van elk 4 spellen. Voldoende kansen dus om je te revancheren na een spel dat niet zo goed ging. Omdat je per ronde steeds tegen een ander paar speelt, is bridge een sociale sport. Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het overal en tegen iedereen spelen.
De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde. Op onze club wordt dan ook gespeeld volgens de regels van de Nederlandse Bridge Bond (NBB).

Wilt u leren bridgen? In samenwerking met BZR worden bridgecursussen georganiseerd. Na het volgen van bridgecursus deel 1 en 2 kunt U al deelnemen aan de wekelijkse competitie van BZR. Meer informatie over bridgecursussen vindt u HIER.